Η μυωπία και τα ψιλά γράμματα

Τα σκάνδαλα είναι καθημερινό φαινόμενο στη κοινωνική μας πραγματικότητα, με τέτοιο ρυθμό και τέτοια συχνότητα , που τα προσπερνάμε σαν μια απλή είδηση, σαν κάτι το συνηθισμένο! Όταν φτάσει η είδηση σε εμάς...! γιατί συμβαίνουν διάφορα ανά καιρούς τα οποία τα περνάνε στα ψιλά γράμματα τα αξιόπιστα ΜΜΕ που διαθέτουμε. Ως γνωστόν ο Έλληνας είναι ολίγον τι μυωψ ,οπότε άντε να δει τα ψιλά γράμματα της ενημέρωσης....αλλά και να τα δει , ποιος κάθεται να τα αποκωδικοποιήσει? η μήπως δεν χρειάζεται αποκωδικοποίηση...?

Μιας και μιλάμε για σκάνδαλα , να ασχοληθούμε με την καινούργια τροπολογία που καταθέτει το υπουργείο εσωτερικών. Σύμφωνα με την τροπολογία , καταργείται η νομοθετική ρύθμιση που έθετε περιορισμούς στις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών. Ετοιμάσου αναγνώστη να βλέπεις προεκλογικά τις ίδιες και τις ίδιες φάτσες ,ξανά και ξανά , μέχρι να χαραχτεί στο σκληρό σου δίσκο ότι αυτούς πρέπει να ψηφίσεις! Γιατί με την κατάργηση του νόμου αυτού , το κάθε κανάλι θα καλεί αυτούς που θέλει ,όταν το θέλει,και όσες φορές θέλει.......

Ο Καπερναρος που είναι υποψήφιος και ο ίδιος, έχει ξελαρυγγιαστει να λέει ότι καταργείται η ισοτιμία και η ισοπολιτεία , αξίες που αναφέρονται στο άρθρο 4 του Συντάγματος! Σημειωτέον οι αδικίες στον καταμερισμό του τηλεοπτικού χρόνου , μεταξύ των υποψηφίων έχουν είδη ξεκινήσει....

Το εμπάργκο στο MEGA καλά κρατεί , έχει χάσει πάνω από τους μισούς τηλεθεατές των δελτίων ειδήσεων του. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα θετικό σημάδι αφύπνισης του κόσμου.
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τις κλείσουμε τις τηλεοράσεις μια και καλή. Η προπαγάνδα στην Ελλάδα είναι σαν το αγώνισμα στίβου της σκυταλοδρομίας, όταν ο δρομέας τρέξει το κομμάτι του και κουρασμένος φτάσει στο τέλος του διαδρόμου ,δίνει τη σκυτάλη στον επόμενο! αυτομάτως το κοινό χάνει το ενδιαφέρον του για τον κατάκοπο δρομέα και στρέφει όλη τη προσοχή του στο νέο, που είναι φρέσκος και συνεχίζει...... Έτσι λοιπόν η σκυτάλη έχει δοθεί στον επόμενο,και θα αλλάζει χέρια συνεχώς όσο πιάνουμε το τηλεκοντρόλ στα χέρια μας! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι  Στα ελληνικά Wikileaks ένας Αμερικανός διπλωμάτης περιγράφει με εντυπωσιασμό το πόσοι Έλληνες δημοσιογράφοι υπήρξαν διαθέσιμοι στο να πουληθούν.

Γαργάρα για πονεμένα λαιμά έκαναν το θέμα του Μπαλτακου στη βουλή. Με το πρόσχημα ότι θα κλείσει η βουλή σε δυο εβδομάδες και δεν υπάρχει χρόνος! Γιατί ρε παιδιά θα διαβάσετε συλλαβιστά στα αρχαία Ελληνικά τον Όμηρο και δεν προλαβαίνετε? η θέλετε να βγάλετε από τη δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό της χώρας και να μην συζητηθεί ένα θέμα που τον αγγίζει άμεσα πριν τις εκλογές?

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της Κυριακής που άφησε ένα δεκατριάχρονο παιδί νεκρό και ένα άλλο να χαροπαλεύει στην εντατική, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο συγκεκριμένος χώρος διασκέδασης (λουνα παρκ) δεν έχει τη νόμιμη άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας που προβλέπεται από το νόμο!
Ως εκ τούτου άποψη του προχειρογραφου είναι, να εντοπιστούν οι αρμόδιοι που άφηναν και λειτουργούσε ένας χώρος κυρίως για παιδιά χωρίς νόμιμη άδεια, και να αντιμετωπιστούν από τη δικαιοσύνη σαν συνυπεύθυνοι! μόνο τότε θα αρχίσει να αλλάζει κάτι σε αυτό τον τόπο........

                                                  -Προχειρογραφος-

Σχόλια