Στην....υγειά μας!

Γελοιογραφία από vathikokkino.com
Το σύστημα υγείας στη χώρα μας είναι ένα πονεμένο κομμάτι της οικονομικής κρίσης που μας μαστίζει. Ανα τακτά χρονικά διαστήματα και υποχθόνια γίνονται αλλαγές εις βάρος των ανθρώπων, εις βάρος των ασθενών.

Αλλαγές του τύπου, συνταγή και ευρώ , πεντάευρω για ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και κυρίως η αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα τους, έχουν σημασία μεγαλύτερη από αυτή που μας λένε τα ΜΜΕ.
   

To 2007 O Michael Moore, δημιουργός ντοκιμαντέρ και πολιτικός ακτιβιστής, κυκλοφόρησε το τότε νέο ντοκιμαντέρ SICKO.
Το SICKO περιγράφει το άθλιο σύστημα υγείας των ΗΠΑ, μεταξύ άλλων τονίζει την αδυναμία των ανασφάλιστων οι οποίοι είναι 50.000.000 παρακαλώ, να έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αν είσαι ασθενής και ανασφάλιστος λόγο ανεργίας, προφανώς, τότε έχεις τα δυο κακά της μοίρας σου....αν πας στο νοσοκομείο σου κάνουν τη χάρη να πάρουν ένα ταξί η και να στο πληρώσουν ακόμα αν είσαι τυχερός, για να σε στείλουν σπίτι σου να πεθάνεις, να τους αφήσεις ήσυχους.....

Ακόμα και αυτοί που είναι ασφαλισμένοι, συστηματικά ένα αξιοσέβαστο ποσοστό απορρίπτεται από το σύστημα υγείας για λόγους δήθεν κακής ποιότητας ζωής, κάπνισμα, κακή διατροφή, προδιάθεση για κάποιες σοβαρές ασθένειες κ.α. με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτές οι κατηγορίες το τονίζω ασφαλισμένων! Φάρμακα τα οποία πωλούνται πανάκριβα στην Αμερική (100$) τα ανακαλύπτει ο δημιουργός του SICKO στην Κούβα του εμπάργκο και της φτώχειας, πάμφθηνα (1.50$), σας θυμίζει κάτι αυτό....? Ξέχασα να σας πω ότι το σύστημα υγείας των Αμερικανών είναι εξ ολοκλήρου ιδιωτικό, δηλαδή ασφαλιστικά ταμεία , νοσοκομεία, όλα τα πάντα είναι ιδιωτικά!!! Αυτό πάλι σας θυμίζει κάτι....? ποιος εγκωμιάζει την ιδιωτική "πρωτοβουλία" στο εθνικό σύστημα υγείας...???

Ως παράδειγμα προς μίμηση το SICKO μας αναφέρει την Γαλλία και την Αγγλία, εκθειάζοντας το σύστημα υγείας των χωρών αυτών. Όντως το Γαλλικό σύστημα υγείας είναι τρομερό,για παράδειγμα μέχρι και οικογενειακό γιατρό στις 3 τα ξημερώματα μπορεί ο Γάλλος πολίτης να καλέσει ,χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση! Η αντίδραση του Michael Moore στο γεγονός της ΔΩΡΕΑΝ δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι τρομερή, άπλα μένει άναυδος, αδυνατώντας να το πιστέψει!!

Με αργά αλλά σταθερά βήματα οδηγούμαστε, φίλε αναγνώστη, και εμείς με τη σειρά μας ακριβώς στο ίδιο πρότυπο! σιγά σιγά, περνάνε ένα ένα τα μέτρα προς την κατεύθυνση αυτή, με τα ελληνικά ΜΜΕ να εθελοτυφλούν! Πριν το καταλάβουμε θα βρεθούμε με ένα σύστημα υγείας που αν δε διαθέτεις χρήμα , δυνατά γονίδια η "σωστό" τρόπο ζωής, θα πεθαίνεις αβοήθητος χωρίς να έχεις δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να ξέρεις φίλε αναγνώστη ότι για την επίτευξη του "στόχου" έχουν επιλεχθεί και θα επιλέγονται πρόθυμα ηγετικά στελέχη... ως εξιλαστήρια θύματα (αναλώσιμα πολιτικά) με το αζημίωτο βέβαια, που θα κάνουν τη δουλειά εκ των έσω!! μη νομίζεις ότι έχουμε χαζούς πολιτικούς όταν τους φτύνει ο κοσμάκης και αυτοί λένε ότι βρέχει...... έχουμε πολιτικούς που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν τη δουλειά τους......

Όσο παραπαίει η αξιοπιστία του τύπου και των ΜΜΕ στην Ελλάδα, τόσο θα γίνεται η δουλειά τους ποιο εύκολη και ποιο ακίνδυνη.......

- Το SICKO μπορεις να το δεις ΕΔΩ

                                                   -Προχειρογραφος-

  

Σχόλια