Η οικονομία του μεγάλου αδελφού

Εκλογές έρχονται και είναι κάλο να αναφερθούμε σε ορισμένες "μεταρρυθμίσεις" που τα περισσότερα ΜΜΕ τις περνάνε στα ψιλά η τις θάβουν.

Δημιουργείται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο ως το τέλος του 2015. Εκτός από την πάταξη της φοροδιαφυγής το περιουσιολόγιο θα παρακολουθεί και θα καταγράφει τη καταναλωτική συμπεριφορά του φορολογούμενου. Δηλαδή όλες οι αγορές οι πωλήσεις ,όλα θα καταγράφονται με αποτέλεσμα να θέτει υπό αμφισβήτηση βασικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη...
Άντε να εξηγήσεις μετά στη γυναίκα σου γιατί τον τελευταίο χρόνο έχεις αγοράσει μια ντουζίνα προφυλακτικά ,και τι τα έκανες!



Ταυτόχρονα, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων, προβλέπεται πλήρης πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων και αυτόματη ηλεκτρονική κατάσχεση για οφειλές έως 10.000 ευρώ προς το δημόσιο!
Γιαγιά κανε χώρο στο στρώμα, θα χρειαστεί....

Μ'ενα σμπάρο δυο τρυγόνια η συγκυβέρνηση, και θα μαζέψει χρήματα από τα ήδη ξεζουμισμένα νοικοκυριά και επιπλέον θα έχει δημιουργήσει ένα σύστημα το οποίο θα καταγράφει της συνήθειες μας, με σκοπό να μπορεί ποιο εύκολα να μας ελέγχει και να μας προδιαθέτει απέναντι στους στόχους τους. Σιγά σιγά κερδίζει έδαφος η κακώς νοούμενη παγκοσμιοποίηση, ο μεγάλος αδελφός είναι εδώ...

Τα προεκλογικά σποτ δίνουν και παίρνουν, οι αφίσες το ίδιο, μια εύλογη ερώτηση γεννιέται. Που βρίσκουν τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ? Τα χρωστούμενα των δυο αυτών κομμάτων αγγίζουν τα 100.000.000 ευρώ!! ποια τράπεζα τους δανείζει λεφτά εν μέσω κρίσης και με ποιο αντάλλαγμα? τη στιγμή μάλιστα που για έναν επαγγελματία είναι πολύ δύσκολο αν όχι απίθανο να δανειστεί από οποιαδήποτε τράπεζα. Αυτά τα 100.000.000 ευρώ αν τα επέστρεφαν αύριο δεν θα χρειαζόταν να κόψουν τις συντάξεις των ομογενών από τον Εύξεινο πόντο η τουλάχιστον θα είχαν τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, γιατί την έχουν κόψει και αυτή, σε 70 και άνω ετών συνανθρώπους μας! 

Αν αυτά τα 100.000.000 ευρώ τα επέστρεφαν δε θα χρειαζόταν να κόψουν τις επικουρικές συντάξεις που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο!! Τι ? δεν το ήξερες? να είναι καλά ο Χατζηνικολαου που αποκάλυψε αυτή τη πτυχή του μεσοπρόθεσμου. Κατά τα  άλλα δεν θα περικοπούν περαιτέρω συντάξεις και μισθοί υπόσχεται η συγκυβέρνηση! αυτό για να ξέρεις κατά πόσο είναι ειλικρινείς οι προθέσεις τους, όπως λένε οι ίδιοι! Το ΠΑΣΟΚακι στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα παλέψει για να μπει στη Βουλή, το ξέρουμε όλοι αυτό. Αν δε μπει στη Βουλή ποιος θα εγγυηθεί τα χρωστούμενα απέναντι στις τράπεζες? Πάλι προβλέπω να τη πληρώσουμε εμείς τη νύφη!!!

Ένα από τα βασικά "επιχειρήματα" για τις ευρωεκλογές της ΝΔ, είναι ότι η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της πολιτικής σκηνής της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος που απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν δε τον ψηφίσουμε, είναι ο σταθεροποιητικός παράγοντας της συγκυβέρνησης? Τα συμπεράσματα δικά σας.


                                                    -Προχειρογραφος-


Σχόλια