Ο λαδωμένος Καψης και το Ποτάμι.


Έχουν δεν έχουν περάσει δυο ημέρες από μια περίεργη δήλωση του κ. Καψη, η οποία πέρασε ασχολίαστη από το σύνολο του τύπου.
Ο καλός μας κ. Καψης μέσα σε ένα ξέσπασμα ειλικρίνειας του ξέφυγε ένα μαργαριτάρι τεραστίων διαστάσεων. Μας ενημέρωσε λοιπόν ότι υπήρξε πρόσφατα ενδιαφέρον από το εξωτερικό για αγορά 5.000 τόνων ελαιολάδου, αλλά το γεγονός ότι έχουμε χίλια ελαιοτριβεία αντί για δυο κάνει την ποιότητα του ελαιολάδου "ανομοιογενείς", με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η αγορά αυτή.


Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε ο κ. Καψης ως πρόβλημα τον μεγάλο αριθμό ελαιοτριβείων για την ομοιογένεια της ποιότητας του λαδιού. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, υπάρχουν ήδη μεγάλες εταιρίες από όλη την Ευρώπη στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές οι οποίες κάνοντας τους σωστούς ελέγχους βρίσκουν την ποιότητα του λαδιού που αναζητούν.
Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Καψης δεν έχει τέτοια υπουργική αρμοδιότητα και ίσως έλεγε απλά την άποψή του, όμως αυτό δε σημαίνει ότι απαλλάσσεται των ευθυνών του για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης η άποψη του προεκλογικά βαραίνει και την κυβέρνηση μιας και είναι μέλος της μέσω της Ελιάς ο κ. Καψης.

Πάντως η πολιτική της συγκυβέρνησης των τελευταίων χρόνων επιβεβαιώνει την άποψη του κ. Καψη.
Η αδικαιολόγητη και τεχνητή πτώση της τιμής του ελαιολάδου σε συνδυασμό με την περικοπή του ευρωπαϊκού πριμ και την αλματώδη αύξηση των λιπασμάτων και καυσίμων, έχουν μετατρέψει τους ελαιοπαραγωγούς σε part time παραγωγούς. Έχει γίνει τόσο ασύμφορη η καλλιέργεια της ελιάς που όλο και περισσότεροι μικρο παραγωγοί την εγκαταλείπουν ως κύρια ασχολία ακολουθώντας κάποιον άλλο επαγγελματικό δρόμο. Το εξαιρετικά ενδιαφέρων είναι ότι όσοι θέλουν να πουλήσουν τις ελιές τους αυτή την εποχή δεν βρίσκουν αγοραστή και λογικό είναι. Οπότε κ. Καψη θα μας κάνει τη χάρη κάποιος πλούσιος φίλος σας να αγοράσει όσο όσο τις ελιές μας, ώστε και η συγκυβέρνηση που συμμετέχετε να καυχιέται ότι κάνει ευνοϊκή πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, και εμείς να μασήσουμε το κουτόχορτο που τόσο μας έχει λείψει...? Θα μας κάνετε τη χάρη να αφαιρέσετε τις άδειες από τα χίλια ελαιοτριβεία και να τις δώσετε σε δυο άλλους πλούσιους φίλους σας, ώστε να μη ξανά χαλάσει η ομοιογένεια του λαδιού....?

Το υπόγειο ποτάμι του κ. Θεοδωράκη όσο περνάει ο καιρός όλο και ποιο υπέργειο γίνεται στα μάτια μας φίλε αναγνώστη. Από τα λεγόμενα του κ. Τσακιρακη,(υποψήφιος με το ποτάμι στις ευρωεκλογές) σε τηλεοπτικό πάνελ, καταλάβαμε ότι το ποτάμι δεν ψάχνει την λαοθάλασσα της αλλαγής για να ενωθεί....! Ο κ. Τσακιρακης δήλωσε ότι ναι μεν το ποτάμι θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα το ζητήσει υπό προϋποθέσεις βέβαια, όμως θα πρέπει να ξέρουν οι ψηφοφόροι ότι η χώρα δεν βγαίνει εκτός Ευρώπης και ευρώ, και το σημαντικότερο? Το ποτάμι δεν σκίζει μνημόνια μέσα στη βουλή.....είπε! 
Το ποτάμι φίλε αναγνώστη θέλει να προσδιοριστεί στον πολιτικό χάρτη επισυνάπτοντας συνεργασίες "σταθερότητας" απ ότι κατάλαβες. Όποια όνειρα αλλαγής και να έκανες με σύντροφο το ποτάμι καλό είναι να τα ξεχάσεις...

-Να είσαι καλά κ. Βοριδη, φτιάξαμε κοιλιακούς πάλι από τα γέλια. Δεν γίνεται να μην γελάσεις όταν παιδί της ακροδεξιάς, να το πω κομψά, κατηγορεί αριστερό κόμμα που έχει σημαία το κ. Γλέζο, ότι κάνει άνοιγμα στα χρυσά αυγά...έχεις φοβερή αίσθηση του χιούμορ κ. Βοριδη. Έχεις επίσης φοβερό ανταγωνισμό, ποιος θα κερδίσει? εσύ η ο κ. Πρωθυπουργός που εξαγγέλλει μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης από το Σύνταγμα, τη στιγμή που ξέρουν πολύ καλά οι Έλληνες ποιος και πότε ευθύνεται για την αρχή του φαινομένου αυτού στην χώρα μας...

                                                -Προχειρογραφος-


Σχόλια