Η διαγραφή της ΕΡΤ και η έξοδος των μυρίων.

Τους συγκυβερνώντες για πολλές αποφάσεις τους αδυνατώ να τους καταλάβω, όπως και εσείς είμαι σίγουρος. Η ποιο πρόσφατη αφορά την απόφαση των διοικούντων της κρατικής τηλεόρασης να διαγράψουν από τα αρχεία της ΕΡΤ το λογότυπο <<ΕΡΤ>> αντικαθιστώντας το με το λογότυπο της ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση).

Αρχικά πίστεψα ότι πρόκειται για μια ακόμα αψυχολόγητη γκάφα κάποιου καρεκλοκένταυρου γραφιά ο οποίος στην κορύφωση της ονείρωξής του ξύπνησε και είπε <<Δεν αλλάζω το όνομα της ΕΡΤ από το Ιστορικό αρχείο της...έτσι για να μάθουν τα κ@λ@παιδα της ΕΡΤ που απεργούν ακόμα....>> Στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι το όλο θέμα είναι μια φτηνή προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας με άγνωστη αιτία και σκοπό, ίσως να μην υπάρχει καν...,γιατί η ΕΡΤ ήταν και είναι Ιστορία για την Ελλάδα. 

Φτηνή γιατί εκτός από το αδικαιολόγητο της ενέργειας αυτής, είναι αδύνατον να πετύχει αφού θα βρει απέναντι, τις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων που μεγάλωσαν με το σήμα και τους ανθρώπους της ΕΡΤ. Μιας και τους ανέφερα να υπενθυμίσω ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται, παρακολουθήστε τους ΕΔΩ. Ένας αγώνας που μόνο αναίμακτος δεν είναι...οι νεκροί από τις αυτοκτονίες, τα καρδιακά λόγω υπερβολικής πίεσης και άγχους, τα ατυχήματα την ώρα των διαδηλώσεων ακόμα και αποβολές αγέννητων παιδιών, έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό. Βοηθήστε των αγώνα τους....

                                                           ---------------------------------

Ένα απέραντο σκουπιδαριό οι δρόμοι της χώρας, επειδή ο πελαργός μας έμαθε τόσα χρόνια ότι δεν πετάμε σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσα και ακτές είπαμε να μεταφέρουμε τη βλακεία μας στους εθνικούς δρόμους της χώρας... μιας και δεν τους αναφέρει. Γι αυτό ο πελαργός επανέρχεται με νέο σπότ: όχι σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσα σε ακτές αλλά και στους δρόμους που κυκλοφορείς ρε νεοέλληνα!!! Η έξοδος των μυρίων σημαδεύεται κάθε χρόνο από τα ίδια θέματα (προβλήματα) τα οποία είναι φυσική συνέπεια της αμάθειας και της μονόπλευρης αντίληψης των δικαιωμάτων του πολίτη αλλά και των υποχρεώσεών του στην Ελλάδα!! Με αφορμή την έξοδο του δεκαπενταύγουστου ας αναφέρω ορισμένα στατιστικά στοιχεία τα οποία μόνο καθησυχαστικά δεν είναι.

 Ένα σοβαρό θέμα είναι οι πνιγμοί συνανθρώπων μας στη χώρα του ήλιου και της θάλασσας. Τους πρώτους 2 μήνες του καλοκαιριού είχαμε 150 νεκρούς από πνιγμό, μόνο την πρώτη μέρα του δεκαπενταύγουστου είχαμε 10 νεκρούς...Με 15.000 χλμ περίπου ακτογραμμή περιστοιχισμένη από θάλασσα θα έπρεπε η ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης να είναι εντονότερη, ακόμα και μάθημα στα σχολεία. Δεν είναι δικαίωμα η ενημέρωση και η πρόληψη σε παρόμοια θέματα φίλε συμπολίτη, είναι υποχρέωσή σου! Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλοκαίρια η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα τροχαία ατυχήματα, είναι οι πνιγμοί....



                                                           -Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια