Ο ιός της κρίσης προκαλεί πυρετό σε όλη την Ευρώπη.

Οι φίλοι μας οι Γάλλοι νιώθουν την πολιτική της λιτότητας της Γερμανίας σαν καυτή ανάσα στην πλάτη τους, αλλά και στην τσέπη τους!

Κυβερνητική κρίση στη Γαλλία τις ήμερες που διανύουμε. Τώρα έσκασε η βόμβα της ύφεσης στη χώρα του Άιφελ με αποτέλεσμα, αρχικά τον πύρινο λόγο του υπουργού οικονομικών για λάθος οικονομική πολιτική και για εμμονή της Γερμανίας με την δημοσιονομική λιτότητα που στραγγαλίζει την Γαλλική οικονομία....σας θυμίζει κάτι αυτό;;; Μια ρόδα είναι και γυρίζει η ζωή λοιπόν.... Η Γερμανία αντιμετωπίζει και αυτή με την σειρά της οικονομική ύφεση, σύμφωνα με έγκυρες οικονομικές αναλύσεις και δημοσιεύματα!


Τώρα θα καταλάβουν οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η εξυγίανση της οικονομίας μέσω της λιτότητας, και γενικά ο στραγγαλισμός της οικονομίας δεν προσφέρει λύσεις. Αντίθετα δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο τροφοδοσίας του "κακού" δηλαδή της ύφεσης, μέχρι την καταστροφή της οικονομίας και την φτωχοποίηση των πολιτών της χώρας... Μόνο τώρα που ο οικονομικός καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στις χώρες των εταίρων μας, θα καταλάβουν ότι με ασπιρίνες δεν γιατρεύεις καρκίνο...

Ήδη άρχισαν οι Ευρωπαίοι να δείχνουν σημάδια αλλαγής ρότας. Εκτός από τον Γάλλο υπουργό οικονομικών, άλλο ένα σημαντικό παράδειγμα είναι ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις και την κοινωνική ένταξη κ. Λάσλο Άντορ, ο οποίος ζήτησε ,καταθέτοντας συγκεκριμένο σχέδιο, την ασφάλιση των ανέργων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!!!

Ίσως οι "Γιατροί" των οικονομικών ανά την Ευρώπη αντιληφθούν ότι η ασθένεια είναι θανατηφόρα και όχι απλό συνάχι, αποφασίζοντας να δράσουν αποτελεσματικά!!! Ίσως ο ασθενείς είναι ένα ακόμα πειραματόζωο και αφεθεί στην τύχη του. Ίσως πάλι ο φορέας του ιού αυτού , τον κατασκεύασε με σκοπό τον θάνατο για να επωφεληθούν τα πτωματοφάγα κοράκια... Πρέπει πάντως να είμαστε αισιόδοξοι γιατί διαχρονικά στην Ευρώπη έχουμε καλούς "Γιατρούς"...

Ίσως έχω δίκιο....Ίσως είμαι πολύ ρομαντικός....



                                                             -Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια