Αλληλοσπαραγμός την ώρα των ρεκόρ.

Φωτιά έχει πάρει ο σχετικός αριθμός του ΣΔΟΕ (1517) ο οποίος καλοδέχεται καταγγελίες πολιτών εις βάρος άλλων πολιτών που έχουν "διαπράξει" οικονομικές και φορολογικές παρανομίες. Με αυτό το κόλπο οι συγκυβερνώντες πετυχαίνουν πολλά πράγματα και μάλιστα γλιτώνοντας λεφτά από τα κρατικά ταμεία. Ας δούμε με ποιο κόστος!

Μέσω του αριθμού 1517 η κρατική μηχανή όχι μόνο μεταλλάσσει τον υπάρχοντα σπόρο του φθόνου και της ρουφιανιάς που φωλιάζει στη λογική του Έλληνα σε νόμιμη διαδικασία τύπου "Αρτέμη Μάτσα", αλλά επιπλέον βάζει τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά της κρατικής μηχανής, η οποία νιώθει ανήμπορη μπροστά στην τέχνη της φοροδιαφυγής, τέχνη που γνωρίζουμε πολύ καλά....


Η όλη διαδικασία θυμίζει έντονα την εποχή πριν τον μεσαίωνα. Εκείνη την εποχή ο κάθε πικραμένος Ρωμαίος πολίτης πήγαινε στα δικαστήρια και έδειχνε τον γείτονά του ως παγανιστή (δεν έχει σημασία αν ήταν) με σκοπό να τον τιμωρήσει βασιζόμενος σε προσωπικά κίνητρα (αψιμαχίες, οικονομικές διαφορές) και όχι σε πραγματικές αποδείξεις απιστίας. Έτσι και σήμερα το φάντασμα του μεσαίωνα πλανάται πάνω από τα περιούσια Ελληνικά κεφάλια μας...!!
Ακούστε προθυμότητα που έχουν οι καλοί χριστιανοί που αγαπάνε τον πλησίον τους: Όταν ξεκίνησε αυτή η γραμμή καταγγελιών είχε 4000 τηλεφωνήματα σε ένα χρόνο, φέτος εκτιμάται ότι οι καταγγελίες θα φτάσουν τις 70000. Φανταστείτε, 200 τηλεφωνήματα την ημέρα δέχεται το αρμόδιο τμήμα του ΣΔΟΕ!! Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούν χωρισμένα ζευγάρια, πρώην συνεργάτες, συγγενείς που έχουν οικονομικές διαφορές, περιπτώσεις που φέρουν έντονα το στοιχείο της εκδίκησης, και όχι της αγάπης για τη νομιμότητα που φέρνει πίσω χαμένα έσοδα στα κρατικά ταμεία!

Βρισκόμαστε σε στροφή ανάπτυξης κυρίες και κύριοι και φυσικά σε μονοπάτια οικονομικής άνθησης, η απόδειξη; Τώρα μπορείς να αγοράσεις σπίτι στην πρωτεύουσα με 10.000€, ναι ναι το ρεκόρ είναι γεγονός! Όπως γεγονός είναι το ρεκόρ των μαγαζιών που ενοικιάζονται σε όλη την Ελλάδα, δεν νοικιάζονται παραχωρούνται δηλαδή, αφού οι ιδιοκτήτες τους δεν ζητάνε ενοίκιο παρά μονάχα την πληρωμή του φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) από τους επίδοξους ενοικιαστές. Η κατρακύλα φαίνεται να μην έχει τέλος...άραγε θα βρούμε ποτέ πάτο; Τουλάχιστον τότε θα σταματήσουμε να κοιτάμε προς τα κάτω και αναγκαστικά θα ψάξουμε άλλο τρόπο διαφυγής....





                                                            - Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια