Μια συνηθισμένη ιστορία του Ελληνικού δημοσίου.

Την αποσύνθεση του Ελληνικού δημοσίου μπορούμε να την μυρίσουμε όλοι....η βρώμα εντοπίζεται εύκολα, άλλωστε ζούμε μέσα σε αυτή! Η περίπτωση που θα σας περιγράψω παρακάτω θα σας είναι πρωτάκουστη ή σπάνια τέλος πάντων! Για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρω ακριβή τοποθεσία ή ονόματα. Ακούστε λοιπόν μια μικρή ιστοριούλα από τις τόσες χιλιάδες που γράφτηκαν, γράφονται, και θα γραφτούν για να εξιστορήσουν "μια συνηθισμένη ημέρα του Ελληνικού δημοσίου"!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια κυρία η οποία έψαχνε για την επαγγελματική της αποκατάσταση, ας την ονομάσουμε κυρία ψ, αποφάσισε να κάνει αίτηση για την θέση του γραμματέα σε μια επαρχιακή κοινότητα. Μαζί με την κυρία ψ υπήρχαν και άλλες κυρίες οι οποίες και αυτές αναζητούσαν το όνειρο της δημόσιας επαγγελματικής αποκατάστασης! 

Παραδόξως κατά την διάρκεια υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ψιθυριζόταν μια φήμη ότι, μην υποβάλλεται άσκοπα τα χαρτιά σας γιατί είναι "κανονισμένο", η κυρία ψ έχει πάρει ήδη τη θέση του γραμματέα...και έτσι έγινε...! Κατά διαβολική σύμπτωση την περίοδο που η κυρία ψ διορίστηκε, ο σύζυγός της ήταν ο διοικητής της τροχαίας του Νομού όπου ανήκε η συγκεκριμένη κοινότητα...!

Πέρασαν τα χρόνια, η κυρία ψ άλλαξε θέσεις και γραφεία ώσπου ήρθε η άτιμη η κρίση που μαζί της έφερε λίγο από την ξεχασμένη δικαιοσύνη και την ορθότητα που τόσο λείπει από την κρατική μηχανή, όχι γιατί οι συγκυβερνώντες αποφάσισαν να βάλουν τάξη στο μπάχαλο, άλλωστε όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι δικά τους "παιδιά". Απλά χρησιμοποιούν τραβηγμένες περιπτώσεις για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του πολίτη ότι, τώρα εμείς βάζουμε φραγμό στις πρακτικές του παρελθόντος...(τις οποίες εμείς κάναμε καθεστώς). Συνέπεια των "παραπλανητικών" ελέγχων ήταν και η ανακάλυψη της κυρίας ψ. Η κυρία ψ εντοπίστηκε με πλαστά δικαιολογητικά στον φάκελό της, πράγμα που σημαίνει ότι τόσα χρόνια κατείχε μια θέση την οποία δεν την δικαιούταν και ταυτόχρονα κάποιος άλλος που είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά δεν την πήρε ποτέ!

Το θέμα με την κυρία ψ δεν σταματάει εδώ. Μετά την ανακάλυψη των πλαστών δικαιολογητικών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας διάφορες ατασθαλίες της εν λόγο κυρίας, έως και μια περίπτωση κατάχρησης σημαντικού ποσού από την περιφέρεια που εργαζόταν τελευταία. Υπόθεση η οποία πρέπει να αναφέρω ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρχές.

Επέλεξα να σας γνωστοποιήσω μια περίπτωση της κυρίας ψ η οποία δεν αναφέρθηκε από κανένα μέσο ενημέρωσης γιατί προφανώς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία. Πολύ αξιόπιστη πηγή με πληροφόρησε ότι στο παρελθόν η κυρία ψ παραποίησε (πλαστογράφησε) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης αλλάζοντας και την οικογενειακή μερίδα (μετά βέβαια την παράκληση του ενδιαφερόμενου) με αποτέλεσμα να μην φαίνεται καθόλου ένα μέλος της οικογένειας στην συγκεκριμένη οικογενειακή μερίδα, σαν να μην υπήρξε ποτέ! Αυτό έγινε γιατί το "αγνοούμενο" μέλος ήταν προϊόν εξώγαμης σχέσης με ότι αυτό συνεπάγεται για μια μικρή επαρχιακή κοινωνία και μάλιστα πριν αρκετά χρόνια... Το "αγνοούμενο" μέλος δόθηκε για υιοθεσία και ως σήμερα αγνοείτε η τύχη του...

Σημειωτέων ότι η πηγή που με πληροφόρησε είναι πολύ αξιόπιστη αλλά δεν έχει απτά αποδεικτικά στοιχεία πέραν της δικής του μαρτυρίας, συνεπώς σας αναφέρω τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη...!

Δυστυχώς αρκετοί,όχι όλοι, οι δημόσιοι λειτουργοί όταν άρπαζαν μια καρέκλα ή ακόμα και όταν διορίζονταν αξιοκρατικά, πίστευαν και λειτουργούσαν ως νομοθέτες φτιάχνοντας με τις πράξεις τους νέους Νόμους και πρακτικές οι οποίες με την πάροδο του χρόνου έγιναν καθεστώς. Όχι αυθαίρετα πάντως!! Το δικαίωμα τους το έδωσαν οι ανά το παρελθόν κυβερνώντες μέσα από τον φαύλο κύκλο των ρουσφετιών και του "βύσματος"

ΥΓ: Θεωρώ χρέος μου να τονίσω ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί λαμόγια και απατεώνες, εδώ αναφέρομαι σε συγκεκριμένη περίπτωση!

ΥΓ2: Οποιοδήποτε ομοιότητα με συγκεκριμένα γεγονότα και πρόσωπα είναι τυχαία! Πρόκειται για φανταστική ιστορία.....Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ.....;


-Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια