Η μεγάλη Δημοσιογραφία στην Ελλάδα και τα θαυμαστά έργα της.

 Τα νέα έφτασαν στον δημοσιογραφικό χώρο, ναι... είναι γεγονός! Προτάθηκε για Πούλιτζερ δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ (δεν αναφέρω το όνομά του) ο οποίος κάνει ρεπορτάζ του πεζοδρομίου, μετά από το τελευταίο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που αφορούσε την πρόσφατη τρομοκρατική βομβιστική επίθεση. Ο κύριος αυτός αναφέρθηκε στον επίλογο του ρεπορτάζ σε "αυτοσχέδιο ιδιωτικό εκρηκτικό μηχανισμό..." Τώρα τι να υποθέσει ο τηλεθεατής-ακροατής με νορμάλ IQ; Ότι υπάρχει και δημόσιος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός; Φανταστείτε τι μπορεί να γεννήσει το μυαλό του νεοέλληνα που πιστεύει ότι τον ψεκάζουν... Γλώσσεψε την μπέρδα του ο δημοσιογράφος ή γλώσσα λανθάνουσα αλήθεια λέει......;


Προσοχή, μην αφήνεται παιδιά και ηλικιωμένους μόνους στην τηλεόραση ενδέχεται κατά λάθος, γιατί μόνο έτσι βλέπεις ΑΝΤ1, να βρεθεί ο εγκέφαλος τους απέναντι σε τρομακτικό κίνδυνο! Επιστημονικές μελέτες απέδειξαν ότι η συνεχείς παρακολούθηση του ΑΝΤ1 προκαλεί χονδροειδής μαλάκυνση του εγκεφάλου (και των δυο ημισφαιρίων) με αποτέλεσμα την ριζική αλλαγή του ανθρώπου. Η γιαγιά μου για παράδειγμα παρακολουθούσε συχνά τον ΑΝΤ1 γιατί είχαν τελειώσει η μπαταρίες του τηλεκοντρόλ, με αποτέλεσμα να την βρούμε στην αυλή του σπιτιού της να βοσκάει χορτάρι...!

Να ρίξουμε μια ματιά και στα δικά μας χάλια, αναφέρομαι στους ερασιτέχνες bloggers και διαχειριστές sites! Υπάρχουν blogs και sites τα οποία είναι, όχι απλά αξιόλογα, θα μπορούσα να πω ότι είναι καλύτερα από πολλά ειδησεογραφικά-δημοσιογραφικά sites επαγγελματικού επιπέδου! Αυτά που εκπροσωπούν το καλό κομμάτι της διαδικτυακής πραγματικότητας στην Ελλάδα, για μια ακόμα φορά είναι η μειοψηφία! -ΕΚΤΑΚΤΟ-ΣΟΚ-ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ- Κάπως έτσι είναι οι τίτλοι των περισσότερων blogs και ερασιτεχνικών sites για να τραβήξουν την προσοχή του αναγνώστη, από είδηση σχολιασμό ή άποψη, ούτε ίχνος. Κάθε μέρα πέφτουν στην αντίληψή μου γύρο στους 2 φονικούς σεισμούς, 3 πυρκαγιές θανατηφόρες, και περίπου 5 τραγικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Να αναφέρω και τις θολές εικόνες με υπαινιγμούς στον τίτλο για προβλήματα υγείας διάσημων προσώπων;

Την αφορμή για το σχόλιο αυτό την πήρα από έναν ερασιτέχνη blogger ο οποίος θεώρησε σωστό να αναρτήσει άρθρο το οποίο περιελάμβανε βίντεο με αποκεφαλισμό μαθήτριας που έλαβε χώρα σε μια από τις ανατολικές χώρες οι οποίες βασανίζονται από τον θρησκευτικό φανατισμό. Και τον ρωτώ, θα επέτρεπες στα παιδιά σου να δουν κάτι ανάλογο; Φυσικά ΟΧΙ ! Τότε γιατί αφήνεις τη σαβούρα και τον οχετό του μυαλού σου να δημιουργήσουν την πιθανότητα να το δουν τα παιδιά μου ή οποιαδήποτε άλλα παιδιά; Θα σας πω εγώ γιατί! Γιατί ο διαχειριστής του blog σύμφωνα με τον τίτλο και τις αναρτήσεις του blog, έχει στενές σχέσεις με τα χρυσά αυγά ή τα βλέπει ως μια διέξοδο από την κρίση. Εχθρός του; το ισλάμ, και ας μην έχει ιδέα για το τι σημαίνει η θρησκεία αυτή, η οποία παρεμπιπτόντως έχει στενούς δεσμούς με τον ιουδαϊσμό και τον χριστιανισμό. Άλλος ένας ημιμαθείς νεοέλληνας συνομωσιολάγνος, πολεμάει μια θρησκεία για την οποία δεν ξέρει τίποτα ή νομίζει ότι ξέρει αφού για μεσημεριανό τρώει ότι του σερβίρει το MEGA και το ANT1!

Δεν ψάχνεις το κέρδος καθώς δεν έχεις διαφημίσεις στο blog σου και αυτό το κάνεις προπαγανδιστικά για να δώσεις ποιότητα και αξία στον σκοπό σου, απέναντι στα μάτια του δύστυχου αναγνώστη. Προσποιείσαι τον μοναχικό λύκο της σοφίας φορώντας τον τίτλο της αυθεντίας...!Εσύ και εσείς που είσαι και είσαστε ποιο "Έλληνες" από εμάς τους υπόλοιπους....Έλληνες! Εσύ και εσείς που δήθεν πολεμάτε τον εχθρό του έθνους....τα κίνητρά σας είναι γνωστά (εκτός από την βλακεία). ΟΧΙ δεν είσαστε οι ηρωικοί αρθρογράφοι (τρόπος του λέγειν τα περισσότερα αντιγραφές είναι) που πολεμούν το "κατεστημένο", εσείς είσαστε τα τσιράκια του "κατεστημένου" με εντολές να οχλαγωγείτε παραπλανώντας τον αναγνώστη! Το δικαίωμα της άποψης όλοι το έχουν, έχουν επίσης και την υποχρέωση της σωστής κρίσης... ΟΧΙ άλλη σαβούρα!!!



-Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια