Η ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και η εκδίκηση του ποδηλάτη

Η προεκλογική περίοδος είναι κατάλληλη για καταθλιπτικούς πολίτες καθώς επί καθημερινής βάσης τα όσα λέγονται και διαδραματίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ μόνο για γέλια είναι. Ας δούμε μερικά από αυτά.

**Πρωινή εκπομπή με καλεσμένο τον θρυλικό πρόεδρο και κατά φαντασία Πρωθυπουργό κ. Ευάγγελο Βενιζέλο! Ο κ. Βενιζέλος στην συγκεκριμένη εκπομπή επικέντρωσε την ρητορική του επιχειρηματολογία γύρο από τις "επιτυχίες" της συγκυβέρνησης  όπως για παράδειγμα το "επιτυχημένο" ανακουφιστικό μέτρο των 100 δόσεων για τους οφειλέτες προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Το συγκεκριμένο μέτρο όπως δήλωσε ο ταλαντούχος πολιτικός,(όχι δεν ειρωνεύομαι γιατί για να βρίσκεται στην θέση που βρίσκεται ακόμα όχι απλά ταλαντούχος αλλά και χαρισματικός θα έλεγα ότι είναι), δεν έδωσε οικονομική ανάσα μόνο στους οφειλέτες αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία παρέπαιαν....ενώ τώρα ετοιμάζονται για επενδύσεις φίλε αναγνώστη... Βέβαια ξέχασε ο κ. Βενιζέλος να αναφέρει κάποιες λεπτομέρειες όπως την αρχική άρνηση της τρόικας και τα πήγαινε έλα των email μέχρι να συμφωνήσουν οι τροικανοί  στην έγκριση του μέτρου αλλά με λιγότερες δόσεις από ότι διαφήμιζαν οι συγκυβερνώντες στα ΜΜΕ. Ξέχασε να αναφέρει ότι το μέτρο συμψηφίζει το διακανονισμένο ληξιπρόθεσμο χρέος του οφειλέτη με τα τρέχοντα έξοδα, πράγμα που σημαίνει ότι το μέτρο είναι για ελάχιστους πρακτικό (ανακουφιστικό).
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε άλλα "επιτυχημένα" ανακουφιστικά μέτρα τα οποία δεν είναι άξια λόγου καθώς τις συνέπειες αυτών των "επιτυχιών"τις νιώθουμε όλοι στο πετσί μας... Αυτό που είναι άξιο αναφοράς, είναι η παράληψη του κ. Βενιζέλου να αναφερθεί στον βασικό παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟ! Δεν επισήμανε πόσοι άνθρωποι θα πεινάσουν για να σωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία στο κάτω κάτω χρεοκόπησαν εξαιτίας της λάθος πολιτικής των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Δεν επισήμανε πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους ακόμα και την ίδια την ζωή τους για να έρθει στα ίσια ο επόμενος προϋπολογισμός, για να σωθεί η κρατική μηχανή που ο ρόλος της κ. Βενιζέλο είναι να υπηρετεί τον άνθρωπο, τον πολίτη και όχι το αντίθετο!

Η σημαντική "παράληψη" του κ. Βενιζέλου έχει λογική εξήγηση...οι εκλογές έρχονται και απ'ότι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ φεύγει...γιατί τα κουκιά για να μπει στη βουλή το δέντρο (ελιά) του κ. Βενιζέλου δεν βγαίνουν μετά την δημιουργία του νέου κόμματος του κ. Παπανδρέου (με έριξες θα σε ρίξω). Εδώ που τα λέμε ο κ. Παπανδρέου δεν είναι χαζός, ξέρει πολύ καλά ότι είναι ο νούμερο ένα καταζητούμενος των γιαουρτιών στην Ελλάδα...Ξέρει επίσης πολύ καλά ότι οι περισσότεροι από τους ελάχιστους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ έχουν χαραγμένο το όνομα Παπανδρέου βαθιά μέσα τους σαν μεταστατική καρκινική βλακεία από την εποχή που μεσουρανούσε ο πατέρας του. Ήρθε λοιπόν η ώρα ο ποδηλάτης να εκδικηθεί για την βίαιη πτώση του από τον Πρωθυπουργικό θώκο που κόστισε πολλά χρήματα στην εταιρία του αδελφού του.....


ΥΓ1: Η πολιτική ατζέντα της ΝΔ δεν έχει μεγάλες αποκλίσεις από αυτή του ΠΑΣΟΚ....Ο κ. Ντινόπουλος σε διαφορετικό πάνελ μιλούσε εκστασιασμένος για τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης και το έργο που έχει κάνει για σωθεί η χώρα...όχι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν.... μετά εκτελώντας άψογα μια τριπλή πιρουέτα "Μελλησανίδης" έδωσε έμφαση στην τρομοκρατία που σκορπάει η αντιπολίτευση στους αδελφούς μας Ευρωπαίους!

ΥΓ2: Μια σημαντική ερώτηση! Ένα τόσο μικρό κόμμα όπως είναι τώρα το ΠΑΣΟΚ, πως γίνεται να απολαμβάνει τέτοια ευνοϊκή μεταχείριση από άποψη τηλεοπτικού χρόνου σε σχέση με άλλα κόμματα, από τα ΜΜΕ;


-Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια