Τρομοκράτες της Τουλίπας.

Η χώρα της τουλίπας και των ελεύθερων ναρκωτικών, η χώρα της οικολογικής συνείδησης και του ποδηλάτου άλλα συνάμα η χώρα του "τρομοκράτη" Γερούν Ντάισεμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών αποφάσισε τώρα που όλες οι κρίσιμες υποθέσεις της χώρας μας οι οποίες σχετίζονται με την οικονομία και βρίσκονται στη κόψη του ξυραφιού, να κάνει δηλώσεις σε Ολλανδικό ραδιόφωνο λέγοντας ότι ο εφιάλτης της περικοπής καταθέσεων που συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν στη Κύπρο, εξετάζεται ως πιθανό σενάριο και για την Ελλάδα! Αυτές οι δηλώσεις φυσικά, εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο εκφοβισμού της Ελληνικής κυβέρνησης και των πολιτών αυτής της χώρας, στο οποίο ενεργοποιούνται μια μια οι παράμετροι με την ελπίδα ότι θα φέρουν ποιο κοντά το πολυπόθητο για τους Γερμανούς και τα φιλαράκια τους, μνημόνιο! 

Μια γενικευμένη προσπάθεια πρόκλησης πανικού με συνέπεια το γνωστό σε όλους μας Bank-run, ξεκινώντας μια αλυσιδωτή καταστροφική αντίδραση. Κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, στάση πληρωμών με τελικό στόχο την αλλαγή της κυβέρνησης με μια οικουμενική κυβέρνηση φερέφωνων τεχνοκρατών και διεφθαρμένων υποχείριων, όπως είδαμε και εντοπίσαμε στη κυβέρνηση "σωτηρίας" Παπαδήμου!

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος που έκανε τον υπουργό οικονομικών της Ολλανδίας να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις είναι οι περιφερειακές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στη χώρα(19-03-20015), δύο εικοσιτετράωρα μετά τις περίφημες δηλώσεις. Προφανώς ήθελε ο κ. Ντάισεμπλουμ να περάσει το μήνυμα στους Ολλανδούς ψηφοφόρους ότι ο υπουργός οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup σφίγγει τα λουριά στους τεμπέληδες Έλληνες, οι οποίοι ζητάνε κοινωνική πολιτική στη χώρα τους με δανεικά χρήματα των Ευρωπαίων, για μια ακόμα φορά, τη στιγμή που το εθνικό χρέος τους σημειώνει ρεκόρ Γκίνες. Καημένε Γερούν, πίστεψες ότι έχεις σφυγμομετρήσει τη κοινή γνώμη της χώρας σου, αλλά οι συμπολίτες σου είναι ένα βήμα ποιο μπροστά από εσένα. Ίσως η αλληλεγγύη να σημαίνει κάτι γι'αυτούς...

Απώλεια δυνάμεων κατέγραψε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ολλανδία, σε συνέχεια των περιφερειακών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες στη χώρα.
Με καταμετρημένο περίπου το 90% των ψήφων, πρώτο αναδεικνύεται το κόμμα των Φιλελευθέρων (VVD) του πρωθυπουργού Mark Rutte με ποσοστό 15,4% των ψήφων, ενώ δεύτερο κατατάσσεται το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDA) με 14,5%. Τα ποσοστά αυτά μεταφράζονται σε 13 και 12 έδρες των δύο κομμάτων αντίστοιχα στη Γερουσία.
Ακολουθούν το κόμμα των Δημοκρατών D66 με 10 έδρες, το Σοσιαλιστικό κόμμα (SP) και το ακροδεξιό PVV με 9 έδρες, το Εργατικό Κόμμα (PvdA) με 8 έδρες, Οι Πράσινοι Αριστεροί (GL) με 4 έδρες, η Χριστιανική Ένωση (CU) με 3 έδρες, το κόμμα των 50+, το Προτεσταντικό κόμμα (SGP) και το Κόμμα για τα Ζώα (PVDD) με 2 έδρες, και ένα ανεξάρτητο κόμμα (OSF) με μία έδρα.
Πριν από τέσσερα χρόνια, στις προηγούμενες επαρχιακές εκλογές, το VVD ήταν επίσης το μεγαλύτερο κόμμα, αλλά με μεγαλύτερο ποσοστό και είχε κερδίσει 16 έδρες στη Γερουσία. Το Εργατικό Κόμμα, που ήταν δεύτερο στις εκλογές του 2011 με 14 έδρες στη Γερουσία, καταγράφεται πέμπτο, με απώλεια 6 εδρών.
Ο υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, μέλος του Εργατικού Κόμματος (PvdA) έκρινε ότι το αποτέλεσμα δεν θα επηρεάσει τη θέση του αρχηγού των Εργατικών.
Μεγάλος νικητής των εκλογών αυτών αναδεικνύεται το κόμμα των Δημοκρατών (D66) του Αλεξάντερ Πέχτολντ, που φαίνεται να κερδίζει 5 έδρες επιπλέον σε σύγκριση με το 2011.
Οι περιφερειακές εκλογές στην Ολλανδία είναι σημαντικές, διότι θα μεταφραστούν σε έδρες στο σώμα της Γερουσίας. Οι 75 Ολλανδοί γερουσιαστές θα εκλεγούν στις 26 Μαΐου από τα 566 μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων.
Η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf, σχολιάζει ότι με τη σημαντική απώλεια των κυβερνητικών κομμάτων, η κυβέρνηση θα πρέπει εκ νέου να επιδιώξει την πολιτική υποστήριξη εντός της Γερουσίας, καθώς η συνεργασία των εταίρων του κυβερνητικού συνασπισμού VVD και PvdA με τους Δημοκράτες D66, τη Χριστιανική Ένωση και το SGP δεν είναι πλέον επαρκής για την πλειοψηφία τουλάχιστον 38 επί συνόλου 75 εδρών. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός Μάρκ Ρούττε θα πρέπει να κάνει τους υπολογισμούς του, καθώς το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα και οι Πράσινοι δεν είναι συνεργάσιμοι, ενώ τίθεται ζήτημα κατά πόσον το D66 επιθυμεί να συνεχίσει τον υποστηρικτικό του ρόλο, από την ώρα που το κόμμα θα έχει περισσότερες έδρες από το Εργατικό Κόμμα στη Γερουσία.
 Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια ο οξυδερκής Ολλανδός υπουργός οικονομικών...Δηλαδή αφενός προκάλεσε εκροή κεφαλαίων (καταθέσεων) από το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα προς γνωστούς και άγνωστους προορισμούς του εξωτερικού, και αφετέρου έβαλε το κερασάκι στη τούρτα της εκλογικής ήττας του Εργατικού κόμματος στο οποίο και ανήκει.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ, την οποία αιτήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σαν κεραυνός εν αιθρία! Γιατί ποιος περίμενε το αποτέλεσμα αυτής;

Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια αρνητικά στοιχεία στη πρόσφατη συμφωνία της συνόδου κορυφής, δε μπορεί να είναι όλα ρόδινα, κάπου θα υποχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάπου θα υποχώρησαν και οι εταίροι, για να βρεθεί η χρυσή τομή. Γιατί κανέναν δεν συμφέρει μια οριστική ρήξη της Ελλάδας με την ΕΕ! Όμως κάποια πράγματα ειπώθηκαν επίσημα για πρώτη φορά και αποτελούν τεράστιο κέρδος για την Ελλάδα και τους πολίτες της, γιατί θα αποτελέσουν ισχυρή παρακαταθήκη για τη περαιτέρω άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Για πρώτη φορά...αναγνωρίστηκε επίσημα η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα η οποία μαστίζει το μεγαλύτερο ίσως ποσοστό του πληθυσμού.

Για πρώτη φορά...ανακοινώθηκε κατόπιν έγκρισης από τον κ. Γιούνκερ πρόγραμμα αντιμετώπισης της κρίσης, ύψους 2 δις ευρώ!

Για πρώτη φορά...οι μεταρρυθμίσεις θα επιλέγονται από την Ελληνική κυβέρνηση και όχι από την τρόικα μέσω email...

Για πρώτη φορά...
Η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Κομισιόν και του Eurogroup
Είμαστε σε πλήρη διάθεση τήρησης της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου του 2015. Σε πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεσμευόμαστε όλοι να επιταχύνουμε τη δουλειά και να ολοκληρώσουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την κυριότητα των μεταρρυθμίσεων και θα παρουσιάσουν μία πλήρη λίστα τις επόμενες μέρες. Επιβεβαιώνουμε την πρακτική συμφωνία κατά την διαδικασία: Η πολιτική συζήτηση γίνεται στις Βρυξέλλες. Η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων γίνεται στην Αθήνα. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν.  
Μοιάζει ο χρόνος να σταμάτησε στη χώρα της τουλίπας, περιμένοντας τον Ήλιο να ανέβει στη θέση του πάλι.....
Αφιερωμένο στο "τρομοκράτη της τουλίπας" και την εδώ παρέα του....


ΥΓ: Πληροφορίες αντλήθηκαν από τον ιστότοπο της ΝΕΡΙΤ...οσονούπω ΕΡΤ!


-Ο Προχειρογράφος-

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε κάτι πρόχειρο για τον Προχειρογράφο